Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ronnie Spector (Veronica Yvette Bennett) στη Νέα Υόρκη.
Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο γυναικείο συγκρότημα The Ronettes και μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’60.
Είχαν εννέα τραγούδια στο Billboard Hot 100 , πέντε από τα οποία έγιναν Top 40 επιτυχίες.
Το τρίο από το ισπανικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης αποτελούνταν από την τραγουδίστρια Veronica Bennett (γνωστή αργότερα ως Ronnie Spector), την μεγαλύτερη αδερφή της Estelle Bennett και τον ξαφέρφη τους Nedra Talley . Τα κορίτσια τραγουδούσαν μαζί από τα εφηβικά τους χρόνια με το όνομα «The Darling Sisters».
Πρώτα υπέγραψαν συμβόλαιο στην Colpix Records το 1961, ενώ μετακόμισαν στην Philles Records του Phil Spector το Μάρτιο του 1963 και άλλαξαν το όνομά τους στο »The Ronettes».
Μεταξύ των πιο γνωστών τραγουδιών των Ronettes είναι τα » Be My Baby «, » Baby, I Love You «, » The Best Part of Breakin ‘Up » και » Walking in the Rain «, τα οποία μπήκαν στον Billboard Hot 100. Το «Walking in the Rain» κέρδισε ένα βραβείο Grammy το 1965 και το «Be My Baby» εντάχθηκε στο Grammy Hall of Fame το 1999.

Be my baby(Να τονίσουμε πως αυτό ήταν και το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε η Cher αφού έκανε φωνητικά μαζί με τις Ronettes.To τραγούδι ανέβηκε στο Νο2 του Billboard Hot 100)

Aπό τότε η Cher έκανε φωνητικά σε πολλά τραγούδια των Ronettes όπως και σε άλλα τραγούδια της δισκογραφικής εταιρίας του Phill Spector

Baby I love you

Στα τέλη του 1964 οι Ronettes κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους άλμπουμ » Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica »,το οποίο είχε ανέβει στο Billboard Hot 200 στο Νο96.Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στο Νο422 στην λίστα του με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών.
Το 2004 οι Ronettes εντάχθηκαν στο Vocal Hall of Fame ενώ ήταν το μόνο γυναικείο γκρουπ που περιόδευσε μαζί με τους Beatles.
Το 2007 το όνομα της, μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Phil Spector από το 1968 έως το 1974 και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά.

Πηγές:wikipedia.org,musicislifepsansimera.blogspot.gr/Από Όλγα Χαλυβοπούλου